Tosti

2 x heerlijke tosti

Tosti’s, we kennen allemaal de standaard ham en kaas tosti maar er zijn veel meer variaties op een tosti! Hieronder 2 variaties!

Bekijk ook meer de vegetarische pasta of bekijk het kookboek van lekkerensimpel!

Tosti

1. Mexicaanse stijl

Ingrediënten:

 • 4 boterhammen
 • 75 gr rundergehakt
 • 1 kleine ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl Mexicaanse kruiden
 • 2 plakken kaas (bijv. cheddar)
 • 2 el tomatensalsa 

Wat te doen?

Eerst snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn. Daarna giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 3 minuten het gehakt en de kruiden toe. Bak het gehakt rul en zet daarna het vuur uit. Schep op een boterham een eetlepel tomatensalsa. Leg hier een plak kaas op en verdeel daarna wat gehakt er overheen. Leg de andere boterham erop en maak op dezelfde manier de andere tosti. Bak de tosti’s ongeveer 5 minuten op een grill.

2. Roerei tosti

Ingrediënten:

 • 4 (witte) boterhammen
 • 3 eieren
 • scheutje melk
 • 2 plakken oude/belegen kaas
 • 2 plakken ham
 • 1 tl peterselie
 • snufje zout en peper

Wat te doen?

Eerst kluts de eieren met een scheutje melk, peterselie en een snufje zout en peper door elkaar. Daarna verwarm je een beetje boter of margarine in een kleine koekenpan. Zodra dit is gesmolten, giet je het ei-mengsel in de pan en begin je meteen met roeren. Als het ei is gestold, zet je het vuur uit. Beleg een boterham met roerei, ham en kaas. Leg de andere boterham erop en bak de tosti ongeveer 5 minuten in een tosti apparaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *