Maaltijdsalade

Heerlijke maaltijdsalade met kip

Geen zin om na je werk nog lang in de keuken te staan maar wil je wel graag een lekker eten? Dan is dit het recept voor jou! Binnen een half uur zet je een heerlijke maaltijdsalade op tafel voor twee personen. Super makkelijk dus!

Maaltijdsalde

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

 • 100 gr rucola melange
 • halve komkommer
 • 2 tomaten
 • 200 gr kipfilet
 • 2 eetlepels ketchup
 • 3 eetlepels ketjap manis
 • 2 theelepels suiker
 • 1 theelepel sambal
 • 1 eetlepel pindakaas
 • een kleine ui
 • 1 teen knoflook
 • zonnebloem pitjes
 • 1 el olijfolie
 • 1 tl citroensap
 • snufje zout en peper

Wat te doen?

Begin met het snijden van de kipfilet in blokjes. Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in  een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na circa 3 minuten de kipfiletblokjes toe en bak deze in circa 5 minuten gaar. Voeg vervolgens de ketchup, ketjap, sambal, suiker en de pindakaas toe en laat het geheel nu circa 5 minuten pruttelen. Ondertussen snijd je de komkommer en tomaat in stukjes. In een klein kommetje meng de olijfolie, citroensap en snufje zout en peper. Meng in een grote kom de rucola melange, komkommer, hete kip, tomaat, zonnebloem pitjes en dressing. Klaar is je salade hete kip!

Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de Griekse Salade!

Krijg je geen genoeg van snelle-recepten.nl? Misschien is dan het kookboek van lekkerensimpel.com iets voor jou! Bekijk het hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *