Tomatensoep

Beleef de smaak van tomatensoep in de puurste vorm!

Bereidingstijd: 30 min

 

Aantal personen: 4

Zin in een lekker soepje tijdens de lunch? Dan is dit heerlijke tomatensoepje iets voor jou! De voorbereiding is slechts 10 minuten en nog geen 20 minuten later heb je het op tafel staan. Smullen maar!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 1250 gram roma tomaten
  • 1 aardappel
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (kip of groente)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel oregano
  • olie, peper en zout

Wat te doen?

1. Als eerst ontvel je de tomaten en snijd je ze in kleine stukken, schil vervolgens de aardappel en snijd ook deze in kleine stukjes.

2. Snijd de sjalotten en knoflook in fijn.

3. Gooi wat olie in de pan en fruit de sjalotten en knoflook kort aan.

4. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.

5. Voeg de tomaten en aardappel stukjes toe, verkruimel de bouillonblokjes en voeg het water toe.

6. Breng de soep aan de kook terwijl je de gembersiroop, oregano en zout en peper naar snaak toevoegt

7. Laat de soep 10 minuten koken en pureer daarna de de soep lekker glad met de staafmixer.

8. Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *