Snelle pasta ravioli met ham doperwten en rucola

Over dit recept

Deze simpele ravioli pasta met ham en doperwten is perfect voor als je op zoek bent naar een lekkere, snelle ravioli pasta waar je eventueel ook zelf veel aan toe zou kunnen voegen als je wat meer tijd hebt. Door de simpele basis en milde smaak is het erg makkelijk dit ravioli recept uit te bereiden, maar kan je hem ook supergoed lekker simpel houden. We hopen dat je van deze snelle ravioli geniet!

INGREDIENTEN

  • 250 gram ravioli pasta met kaasvulling
  • 100 ml crème fraiche
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 100 gram ham reepjes
  • 30 gram geraspte kaas
  • 20 gram Rucola sla
  • Peper en zout

BENODIGDHEDEN

  • 1 bakpan
  • 1 kookpan

ALLERGIEËN

  • Gluten
  • Melkproducten

Type gerecht
Hoofdgerecht

Duur van het recept
20-25 minuten.

Aantal personen
2

Bereidingswijze snelle pasta ravioli:

  1. Zet 1 pan met water op en zet 1 bakpan met een scheutje olie op voor de rest.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes naar gewenste grote.
  3. Fruit de ui aan voor ongeveer 2 minuten en voeg dan de paprika toe. Bak deze mix ongeveer 5 minuten lang.
  4. Voeg de ravioli toe aan de kokende pan met water. Bereid deze voor zoals beschreven staat op de verpakking.
  5. Voeg vervolgens de doperwtjes toe en bak het geheel nog zo’n 5 minuten.
  6. Als laatste voeg je de ham reepjes toe samen met de crème fraiche, voeg ook een snufje zwarte peper en zout toe op smaak. Meng het geheel goed door elkaar totdat de crème fraiche gesmolten is.
  7. Voeg de geraspte kaas toe en meng het geheel nog een keer door. Serveer met de rucola.

Het gerecht is nu klaar om te serveren!

VoedingswaardePer 100 g
Energie585 kcal
Eiwit30 g
Koolhydraten36 g
Waarvan suikers5 g
Natrium500 mg
Vezels6 g

Max over deze snelle pasta:

Ik ben zelf een erg grote fan van ravioli pasta. Mijn favoriete zijn ravioli recepten met kaas. Voor dit recept had ik inspiratie opgedaan bij de Albert Heijn waarbij ik flink wat heb veranderd. Het lekkerste aan snelle ravioli recepten vind ik dat het gewoon supermakkelijk te maken is en dat je er bijna niks aan toe hoeft te voegen voor een lekkere ravioli pasta. Net als de meeste snelle pasta recepten lijkt de maak vaak wel veel op elkaar. Maar daarom is juist dit recept een goede basis voor een recept waar je je eigen smaak aan toe kan voegen.”

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *