Vegetarische pasta

Heerlijke vegetarisch pasta recept met tomatensaus

Geen zin om na je werk nog lang in de keuken te staan maar wil je wel graag een lekkere gezonde pasta eten? Dan is dit het recept voor jou! Binnen een half uur zet je een heerlijke pasta op tafel voor twee personen. Super makkelijk dus!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • Volkoren pasta
  • Courgette
  • Zakje Italiaanse groenten
  • Rode ui
  • Knoflook
  • Italiaanse kruiden / oregano
  • Verse basilicum
  • 100% tomatensaus
  • Parmezaanse kaas / geraspte kaas voor pasta/pizza

Wat te doen?

Om te beginnen snijd je de courgette in blokjes. Vervolgens doe je wat olijfolie in de pan. Als de olie warm is doe je de courgette erbij. De courgette bakken tot deze goudbruin wordt. Ondertussen snijd je de ui ook alvast in blokjes.

Als de courgette gaar is voeg je het zakje met Italiaanse groente toe. Hier zit ook al courgette in maar voor de extra groente (en omdat het lekker is) is er nog een courgette bij gedaan. Als alles een beetje gaar is, doe je de gesneden ui erbij. Roer dit door elkaar en laat het even op het vuur staan.

De volgende stap is knoflook! Knoflook is hartstikke gezond vandaar dat er twee teentjes in de pan mogen. Schuif de groente die momenteel in de pan zit een beetje aan de kant en doe vervolgens een beetje olijfolie alleen op dat stukje in de pan. Voeg daarna de knoflook toe. De reden dat dit zo laat in de pan gaat is om de smaak van knoflook te behouden. Laat de knoflook even bruin worden en roer daarna alle groenten samen.

Pak je pasta en kook deze volgens de verpakking.

De saus maak je ook natuurlijk zelf! Het is super simpel. Pak de 100% (gezeefde) tomatensaus en giet deze in de pan met groenten. Snijd vervolgens de basilicum in stukjes en stop ze ook in de pan. Roer alles even om.

Vervolgens pak je de Italiaanse kruiden of de oregano en strooi je heel royaal door de hele pan. Roer alles nogmaals door elkaar heen op laag vuur.

Smakelijk eten!

Als de pasta gaar is, giet hem af. Leg de pasta op het bord en giet daar vervolgens de saus eroverheen. Pak de kaas en strooi deze naar wens over je pasta heen.

Wil jij meer recepten zien? Bekijk dan onze lekkere Griekse Salade of Rijst met groenten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *